Йога за деца


Забавни часове по йога с много творчество, подходящи за деца на възраст от 4 -10 години.

Арт заниманията са много важна и неразделна част от работата с децата в часовете по йога. Използваме всякакви материали и техники за да обогатяваме вътрешният им свят, да развиват сръчност и изобретателност, учат се да споделят и работят в група. В заниманията ни следваме фантазията си и се пренасяме в чудни страни и далечни места, творим и „рисуваме с телата си“, децата се учат да познават тялото си, да му се доверяват. Правят човешка мандала, жива склуптура и още много забавни неща. Йога позите са провокирани от децата, от техните приятели животните, от забавните им истории. Всяко занимание е уникално, различно и развива фантазията.

В часовете по йога за деца се запазва баланса между спонтаност и организираност, така че децата да се научат да се изслушват един друг и да се изразяват един пред друг. Вярваме че децата учат най-добре когато се забавляват.

Това прави часовете по йога много по-активни от йога за възрастни и многооооооо по-забавни.

Препоръки:

  • Добре е децата да идват в залата след като са минали поне 2 часа от последното им обилно хранене.
  • Полагаме старание за точността. Да не закъсняваме! В йога се учим на дисциплина и проявяваме уважение към другите деца в групата и към преподавателя.

 

Ниво на трудност: Нискo ❂

Този клас за деца е:
с Мария
всяка събота
10:30 - 11:30ч.