Оздравителни йога коплекси


Болката в гърба и лошата стойка са едни най-често срещани „заболявания“ в съвременното общество. Работните ангажименти свързани с дълги часове застой, „home office“ модата, водят до отслабване на тялото по основните мускулни вериги. Скъсяване на предната страна, задната част отслабва и подвижността на краката се намалява. Тялото започва да компенсира с различна мускулна (не)активност, която от своя страна се превръща в спираловидна. В края на тази спирала винаги е лоша телесна поза и сдобиване с редица телесни неразположения.

Освен ако! На часовете закотвеност не се противодействате с редовно движение и здравословна грижа.  

В този клас сме подготвили серия от укрепващи мускулите около гръбначния стълб асани, за повдигнете здравето на гръбнака и цялостното добро разположение. Ще ви предложим работа с комплекси за мобилност на раменете, гръбнака, долни крайници. Чудесно можете да допълнените този клас към вашата практика дори и да сте напреднали в йога. Ще добавите към вашите упражнения още надграждане и стабилна подготовка за баланси на ръце или силови сесии на виняса. Ще ви помогне да създадете повече пространство в тялото, като започнете с бавни мобилизиращи движения, последвани от упражнения за разтягане, за да стигнете още по-дълбоко в тъканите.

Основен фокус: Подравняване • Мобилност • Сила

 

Ниво на трудност: ниско ❂

Незабравяйте, че телесната ни поза е свързана и с нашите емоции, когато е силна се чувстваме прекрасно, устойчиви и уверени.

Можете да посетите този клас:

с Мария
всеки вторник
19:15 - 20:30ч.
цена: 14 лв.