Терапевтична йога за гърба и йога Нидра


Йога за гърба (за превенция и лечение на гръбначни проблеми) – Терапевтичен клас е с акцент изпълнение на т.н. крокодилска серия, антиревматичен комплекс за раздвижване на ставите и премахване на енергийни блокажи и комплекс за храносмилателната система. Тук позите са лесни, повечето се изпълняват в легнало положение или статично със задържане и се усвояват бързо от практикуващите. Имат двояк ефект върху гърба – засилват мускулатурата и огъвкавяват гръбнака.

Включени са и голяма доза пози по корем с тяхното разнообразие за да заздравят мускулите на гърба и допълнително да огъвкавяват гръбначния стълб. Комплексите са изключително подходящи и препоръчителни за хора страдащи от болки в гърба и заболявания като шипове, дискова херния /в латентен стадии/, сколиози и др. Подходящи са и за хора страдащи от сърдечни заболявания и високо кръвно, тъй като щадят сърцето и не го натоварват прекомерно. Целта е да се постигне тонизиращ и балансиращ ефект върху нервната система.

Йога нидра е мощна, древна техника, която ни учи как да релаксираме съзнателно. Терминът йога нидра произлиза от две санскритски думи: йога - единение и нидра, която означава сън. Дълбок йогийски сън или психичен сън, в който се запазва осъзнаването чрез обръщане навътре и отдалечаване на сетивата от външните обекти и преживявания. В това гранично състояние между сън и будуване (алфа вълни) е ефективен метод, който може да се използва за: намаляване на стреса, отказване от вредни навици, изчистване на грешни модели, себепознание, самоконтрол.

 

Ниво на трудност: ниско ❂

Практиката е подходяща за всеки, дори и без опитност в йога.

Можете да посетите този клас:

с Мария
всеки четвъртък
19:15 - 20:45ч.
цена: 14 лв.
в този клас не се прие­мат карти MultiSport и CoolFit