Inside Flow


Inside Flow е различен от всеки виняса или друг клас по йога. Подхода да се използва музиката като определяща за хореографията, въплащаването на енергията и емоцията на песента в движението го превръща в еволюционна стъпка в развитието на виняса стила. Йога последователност - хореографирана в перфектна хармония с конкретна песен ни отвежда до подобно на поток състояние на ума без никакво съпротивление.

Музиката е катализаторът, който помага на йогите да обединят ума, дишането и движението. Някои йога учители казват, че музиката отвлича вниманието, и че трябва да се съсредоточим само върху дъха си. Но подходящата музика в точния момент може да засили осъзнаването на настоящия момент.

Тук музиката е вратата към душата; то е универсално и свято. Целта на йога винаги е била да достигне до сърцата ни чрез физическо движение. Правилната музика в правилния обем в точния момент може да подкрепи и засили дълбочината на йога практиката.

Inside flow стила създаден от Young Ho Kim стъпва върху три стълба:

  • Evolution: органична система, която не претендира за безкрайност мъдрост и философска ценност, но желае да се развива в посока актуалност, адекватност и съвременен начин на преподаване.
  • Music: използване на музиката по официален и много въздействащ начин.
  • Maha Guru: в превод от санскрит означава „най-великият учител“. В йога се вярва, че най-великият учител е вътре в нас. В Inside flow следваме този път, да слушаме сърцето си.

 

 

Ниво на трудност: Интензивно ❂❂❂
Клас, който не се препоръчва за начинаещи. Виняса последователност, преходи с повече пози за баланс, варианти на слънчев поздрав в по-динамичен ритъм или с повече повторяемост. Изисква се познаването и практикуването на дихателни техники, мудри, бандхи.

Можете да посетите този клас:
с Мария
всеки вторник
19:15 - 20:30ч.