Йога за бременни


Месеците, през които носите детето в себе си са безценни и твърде кратки. Това е едно истинско пътуване в непознат свят, свързано с честа смяна на правилата, което може да бъде много забавно и интересно. Вие сте главен герой в създаването на един нов живот не само чрез тялото си, а и чрез ума, духа, емоциите си.

Практикуване на йога в този период ще ви помогне да избегнете проблеми като наднормено тегло, отоци, стрии, болки в гърба, ще ви е по-лесно да се справите с промените в настроението, със страховете си. Практиката за бременни ще ви подготви изключително адекватно за леко раждане.

В класът се набляга на упражнения за тазовото дъно, разтягания и адаптирани дихателни техники с фокус изграждане на правилна техника за дишане по време на самото раждане. За безопасното и здравословно изпълнение на физическите пози се използват йога реквизити, с които залата е напълно оборудвана: йога тухли, големи йога възглавници, колани, ластици. Дълги релаксации по методите на йога-нидра и съзидателна визуализация с цел - постигане на пренатално общуване на майката с нейното бъдеще дете и подготовката ѝ за раждането е начинът, по който се завършва всеки клас.

Подходящ и за след родилен период.

 

 

Ниво на трудност: Средно ❂❂
Клас подходящ за напълно начинаещи, клас с терапевтична насоченост или за хора, които търсят по-лека форма на практикуване на асани.

Можете да посетите този клас:
с Елица
всяка сряда
15:00 - 16:30ч.