Това е Вера!


Вера Апостолова

Вера е родом от прекрасния Смолян, но избира Пловдив за града за живеене. И нейната връзка с йога започва по трудния начин. Преди около 10 години когато тялото и от заседналата офисна работа, започва да протестира и да отговаря с хронични болки в гърба. Лекарите бързо поставят диагноза - Интеркостална невралгия или прищипване на нервите между прешлените. Следва дълга лична история за излекуване, с малки стъпки на раздвижване и укрепване на тялото. Като част от оздравителния процес се случва йога. Вера говори с уважение за Елица Йоргова от Йога Арт Студио Shanti, като за първият си учител и вдъхновител, който я въвежда в света на йога.


През 2020 година, по време на глобалната пандемична обстановка и пренасянето на практиките изключително в домашна среда Вера попада на Fran Gottschlich, Ин йога преподавател по системата на Jo Phee - комбинираща Ин йога и Китайска медицина. Без колебание и с дълбока лична мотивация, че "това е моето нещо" тя преминава първото си сертифицирано обучение.


Музикална релаксация за хармонизиране е акцент, до който ще можете да се докоснете в класовете с Вера. Нейният инструмент RAV Vast G Pygmy ще ви очарова със своя дълбок и мистичен звук извикващ в ума ви картини на пещери със сталактити, полета от лава, студени извори, дълбоки потоци и стари гори.


Завършила е:

  • Сертифициран Ин йога преподавател към Yinspiration Yoga School, RYS 200, Yoga Aliance
  • Обучава се в медитативни техники на учителя Shinzen Young и системата му Unifed Mindfulnes


По образование е компютърен инженер. Любител спортист и приключенец: Обича да бяга за здраве, да кара колело и да прави преходи в планината за свръзване с природата.